Synonymerna.se logotyp

Synonymer till sår

 

Synonymer till sår

kroppslig skada
skrapa

Mer information om sår

Vi har totalt tre synonymer till sår, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för sår inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet sår

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet sår i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Närmeord till sår

Ord som innehåller eller liknar sår: betsår av, göra spetsar gm trådflätning, hålla isär folkgrupper, hänvisar till, lägligt anpassar sig, passar en viss person, passar förnäma kretsar, passar upp, rasar mot, rasar samman, SAR, slå sina påsar ihop, slösar bort, som ej passar ihop, visar missnöje

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av sår

sår synonym
andra ord för sår
sår betyder
exempel sår
sår förklaring
definition sår
sår i en mening
stavning sår
sår annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sår synonymt med både blessyr och skada, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)