Synonymerna.se logotyp

Synonymer till sär

 

Synonymer till sär

Engelsk översättning av sår

  • (bildligt även om själslig skada) wound, cut

Sökvolym på internet för sär

Sökvolymen för sär är ca. 1600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är sår

Mer information om sär

Vi har totalt två synonymer till sär, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för sär, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet sär

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet sär i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Närmeord till sär

Ord som innehåller eller liknar sär: älgstudsare, alldeles särskild, ansar, anvisar, asar, avvikande särdrag, avvisar, bärsärk, bärsärkagång, basar, begränsar, besår, betsår av

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av sär

sär synonym
andra ord för sär
sär betyder
exempel sär
sär förklaring
definition sär
sär i en mening
stavning sär
sär annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sär synonymt med både egen och efterbliven, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)