Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sändning

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till sändning.


Vad betyder sändning

Sett till sina synonymer betyder sändning ungefär leverans eller överföring, men är även synonymt med exempelvis "radioutsändning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sändning. Vår databas innehåller även sju böjningar av sändning, fem exempelmeningar på hur ordet sändning kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sändning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sändning.


Exempelmeningar för sändning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sändning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Även om det är ett lopp i morgon fokuserade jag på dagens lopp, säger Alexandersson i SVT:s sändning.  
 2. Jag är väldigt nöjd över att få leda Sverige till finalen, säger Fredrik Lindgren i Viasats sändning.  
 3. Jag kunde bara drömma om att vinna British Open, säger Nordqvist i Viaplays sändning och fortsätter:.  
 4. Det är en av säsongens solklaraste straffar, sa Nannskog under måndagens sändning av Fotbollsstudion.  
 5. Smällen tog så illa att försvararen fördes till sjukhus med ambulans, bekräftas under TV4:s sändning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sändning

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sändning.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sändning" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sändning förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sändning

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar sändning.


Mer information om sändning

Andra sätt att lära sig mer kring vad sändning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sändning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sändning

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för sändning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sändning synonymt med både leverans och överföring, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.