Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till samhällsservice

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till samhällsservice.


Vad betyder samhällsservice

Sett till sina synonymer betyder samhällsservice ungefär allmän nyttighet, men är även synonymt med exempelvis "service". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till samhällsservice. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet samhällsservice kan användas i en mening.


Exempelmeningar för samhällsservice

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet samhällsservice kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det mynnade ut i massdemonstrationer mot korruption, bristande samhällsservice och religiösa motsättningar.  
 2. Under en veckas tid har människor protesterat mot korruption, hög arbetslöshet och bristande samhällsservice.  
 3. Alla fick en centrumanläggning av varierande storlek med butiker och samhällsservice, och ett högre punkthus sattes ofta som accent.  
 4. Demonstranterna är kritiska till dålig samhällsservice, bland annat att vattnet är så dåligt att tiotusentals människor blivit sjuka.  
 5. Många saknar sjukvård och tillgång till annan grundläggande samhällsservice i Papua, som omfattas av västra Nya Guinea och ett antal mindre öar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om samhällsservice

Andra sätt att lära sig mer kring vad samhällsservice betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av samhällsservice är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om samhällsservice

 • Antal bokstäver: 15
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för samhällsservice i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 32
 • Ordets poäng i Betapet: 34
 • Ordets poäng i WordFeud: 33

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är samhällsservice synonymt med både allmän nyttighet och service, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.