Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sällsynt

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till sällsynt fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder sällsynt

Sett till sina synonymer betyder sällsynt ungefär ovanlig eller ovanligt, men är även synonymt med exempelvis "udda" och "enastående". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sällsynt. Vår databas innehåller även två böjningar av sällsynt, fem exempelmeningar på hur ordet sällsynt kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sällsynt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sällsynt.


Exempelmeningar för sällsynt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sällsynt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Atenarnas utbildning innefattade även grammatik, varmed analfabetismen var sällsynt omkring 400 f.Kr.  
 2. Officersbeställningarna besattes inte sällan med underofficerare, något som annars var mycket sällsynt.  
 3. Häckning bland bredbladiga lövträd är sällsynt och förekommer bara om det även finns barrträd i området.  
 4. Den är en mycket sällsynt gäst norr om sitt utbredningsområde, med bland annat tolv säkra fynd i Sverige.  
 5. Nordkoreas och Sydkoreas utrikesministrar hade ett sällsynt samtal i samband med ett Asean-möte i Manila.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sällsynt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sällsynt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sällsynt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sällsynt förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sällsynt

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar sällsynt.


Mer information om sällsynt

Andra sätt att lära sig mer kring vad sällsynt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sällsynt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sällsynt

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för sällsynt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sällsynt synonymt med både ovanlig och ovanligt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.