Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till retade

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till retade.


Vad betyder retade

Sett till sina synonymer betyder retade ungefär drev eller förargade, men är även synonymt med exempelvis "häcklade" och "hånade". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till retade. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet retade kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för retade

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet retade kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det enda störningsmomentet på Arthur Ashe-stadion var en högljudd åskådare, som Djokovic retade sig på.  
 2. Det var Trudeaus kommentarer på toppmötets avslutande presskonferens i Kanada som retade upp USA:s president.  
 3. Hans vägran retade upp ledamöter som direkt utfärdade en formell kallelse till Bannon att på nytt vittna inför utskottet.  
 4. Hon retade sig dock på att kvinnobilden i filmen också den är traditionell, med kvinnor vid spisen och män som frihetsskämpar.  
 5. På tilläggstid reducerade Hammarby till 2-1 efter att det inte rensats ordentligt i försvaret, något som retade Rosengårds tränare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "retade" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet retade förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till retade

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar retade.


Mer information om retade

Andra sätt att lära sig mer kring vad retade betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av retade är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om retade

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för retade i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är retade synonymt med både drev och förargade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.