Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till rekrytering

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till rekrytering.


Vad betyder rekrytering

Sett till sin synonym betyder rekrytering ungefär värvning, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rekrytering. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet rekrytering kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för rekrytering

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rekrytering kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Största utmaningen för räddningstjänsten i Jämtland Härjedalen är rekrytering som har stort behov av brandmän året runt.  
 2. Främst på grund av utebliven rekrytering under coronaåret, men de behöver också bredda målgruppen som söker sig till sjöss.  
 3. Detta efter att uppgifter från Säkerhetspolisen visat att barn troligtvis kan ha radikaliserats och utsatts för rekrytering.  
 4. Medborgare med låga poäng blir svartlistade och får sitt namn registrerat på en lista som företag kan kolla av vid rekrytering.  
 5. FN:s generalförsamling antog en konvention mot rekrytering, användning, finansiering och träning av legosoldater i december 1989.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av rekrytering

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet rekrytering.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rekrytering" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rekrytering förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till rekrytering

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar rekrytering.


Mer information om rekrytering

Andra sätt att lära sig mer kring vad rekrytering betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rekrytering är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rekrytering

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för rekrytering i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är värvning synonymt med rekrytering, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.