Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till rättfärdig

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till rättfärdig.


Vad betyder rättfärdig

Sett till sina synonymer betyder rättfärdig ungefär god eller god och syndfri, men är även synonymt med exempelvis "oförvitlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rättfärdig. Vår databas innehåller även tre böjningar av rättfärdig, tre exempelmeningar på hur ordet rättfärdig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av rättfärdig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet rättfärdig.


Exempelmeningar för rättfärdig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rättfärdig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Detta verkar stå i direkt motsats till det Paulus skriver, nämligen ”att människan blir rättfärdig på grund av tro, oberoende av laggärningar”.  
  2. I nästan alla extremistiska rörelser och hos extremistiska människor jag mött finns en önskan om att ersätta en orättvis världsordning med en rättfärdig.  
  3. Jakobsbrevet tar upp förhållandet mellan gärningar och tro, och poängterar att utan gärningar är tron död och att man blir rättfärdig även genom gärningarna, inte enbart genom tron.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av rättfärdig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet rättfärdig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rättfärdig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rättfärdig förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till rättfärdig

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar rättfärdig.


Mer information om rättfärdig

Andra sätt att lära sig mer kring vad rättfärdig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rättfärdig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rättfärdig

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för rättfärdig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rättfärdig synonymt med både god och god och syndfri, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.