Synonymerna.se logotyp

Synonymer till radiobiologi

 

Synonymer till radiobiologi

medicinsk terminologi
strålningsbiologi

Mer information om radiobiologi

Vi har totalt en synonym till radiobiologi, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte varken någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för radiobiologi inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet radiobiologi

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 7
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet radiobiologi i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är strålningsbiologi synonymt med radiobiologi, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)