Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till rackarunge

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till rackarunge fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder rackarunge

Sett till sina synonymer betyder rackarunge ungefär illbatting eller busfrö, men är även synonymt med exempelvis "lymmel" och "slyngel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rackarunge. Vår databas innehåller även en motsatsord, fyra exempelmeningar på hur ordet rackarunge kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Motsatsord till rackarunge

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till rackarunge.

ängel


Exempelmeningar för rackarunge

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rackarunge kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag har också varit en liten rackarunge en gång i tiden, så jag kan ha en viss förståelse för det som hände.
  2. Det var en femårig rackarunge med ett sådant där lasersvärd, jag såg hur hen hoppade runt i soffan och jagade den stackars hunden!
  3. Förr i tiden brukade vi tillrättavisa vilken rackarunge som helst som betedde sig så som ditt barn gör nu, fundera en stund på det.
  4. Självklart hade curlingmorsan en riktigt rackarunge till barn också, det kan väl inte sluta på annat sätt med en sådan typ av uppfostran?

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av rackarunge

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet rackarunge.


Närmeord till rackarunge

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar rackarunge.


Mer information om rackarunge

Andra sätt att lära sig mer kring vad rackarunge betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rackarunge är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rackarunge

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för rackarunge i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 22
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rackarunge synonymt med både illbatting och busfrö, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ängel en antonym till rackarunge.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.