Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till polarisera

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till polarisera.


Vad betyder polarisera

Sett till sin synonym betyder polarisera ungefär öka motsatserna, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till polarisera. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet polarisera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för polarisera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet polarisera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det kan polarisera landet men det kan också göra så att man sluter sig allt hårdare till varandra och manifesterar mot terrorn.  Det är inte orimligt att det blir ett mer repressivt samhälle.  
  2. Regeringen använder muslimska rohingier för att polarisera muslimer och hinduer mot varandra, det är därför de nu hotas av utvisning säger advokaten Prashant Bhushan, som företräder folkgruppen i Högsta domstolen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av polarisera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet polarisera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "polarisera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet polarisera förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om polarisera

Andra sätt att lära sig mer kring vad polarisera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av polarisera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om polarisera

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för polarisera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är öka motsatserna synonymt med polarisera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.