Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till planka

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till planka.


Vad betyder planka

Sett till sina synonymer betyder planka ungefär smita in eller plagiera, men är även synonymt med exempelvis "bräda" och "läkt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till planka. Vår databas innehåller även sju böjningar av planka, tre exempelmeningar på hur ordet planka kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av planka

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet planka.


Exempelmeningar för planka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet planka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. För att kunna byta ut den ena plankan måste de stå på en planka som kanske senare själv måste bytas ut.  
  2. En obearbetad planka som utgjorde de yttre skalet på skrovet skulle ha vägt närmare 300 kilogram och däcksbalkarna under batteridäcket närmare 750 kilogram.  
  3. Jag överlevde genom att klamra mig fast vid en planka i nio timmar, säger en överlevare som också berättar att kaptenen övergav båten sedan den börjat sjunka.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av planka

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet planka.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "planka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet planka förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till planka

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar planka.


Mer information om planka

Andra sätt att lära sig mer kring vad planka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av planka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om planka

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för planka i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är planka synonymt med både smita in och plagiera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.