Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till pikant

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till pikant fördelade på två ordgrupper.

vågad, angenämt sinnesretande, ärtig, djärv, en aning frivol, kryddad, kryddig, raffig, sinnesretande, smakretande, smakrik, vågad

anglicism
savoury


Vad betyder pikant

Sett till sina synonymer betyder pikant ungefär vågad eller angenämt sinnesretande, men är även synonymt med exempelvis "ärtig" och "djärv". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till pikant. Vår databas innehåller även information kring ordets popularitet på internet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen " pikant" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen pikant förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på frasen per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är pikant


Närmeord till pikant

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar pikant.


Mer information om pikant

Andra sätt att lära sig mer kring vad pikant betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för pikant samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av pikant för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till pikant, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om pikant

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är pikant synonymt med både vågad och angenämt sinnesretande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.