Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till pelikanfågel

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till pelikanfågel.


Vad betyder pelikanfågel

Sett till sina synonymer betyder pelikanfågel ungefär häger eller ibis, men är även synonymt med exempelvis "pelikan" och "skuggstork". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till pelikanfågel. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet pelikanfågel kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för pelikanfågel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet pelikanfågel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. En frihetslängtande pelikanfågel från Slottsskogen har under natten tagit sig ut på vägen invid Botaniska trädgården.
  2. National Park är en av de bästa platserna i Afrika att få en skymt av den sällsynt pelikanfågeln träskonäbben.
  3. Man lär sig någonting nytt hela tiden, visste ni andra att ibis är en pelikanfågel?
  4. Idag är ön befolkad av havssulan, en pelikanfågel med ett vingspann på upp till en meter.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av pelikanfågel

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet pelikanfågel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "pelikanfågel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet pelikanfågel förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om pelikanfågel

Andra sätt att lära sig mer kring vad pelikanfågel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för pelikanfågel samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av pelikanfågel för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till pelikanfågel, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om pelikanfågel

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för pelikanfågel i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 23
  • Ordets poäng i Betapet: 26
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är pelikanfågel synonymt med både häger och ibis, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.