Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till pelarvalv

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till pelarvalv.


Vad betyder pelarvalv

Sett till sina synonymer betyder pelarvalv ungefär arkad eller galleri, men är även synonymt med exempelvis "pelargång". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till pelarvalv. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet pelarvalv kan användas i en mening, en engelsk översättning samt även en bild på pelarvalv.


Exempelmeningar för pelarvalv

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet pelarvalv kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Som ett lysande spektakel kunde vi skymta ett enormt pelarvalv i den grå massan.
 2. Ju längre in i pelargången vi gick, desto större pelarvalv passerade vi.
 3. De höga stammarna bildade ljusgröma pelarvalv som sträckte sig flera meter upp i luften.
 4. Att mura valvtak och pelarvalv är några av de svåraste uppgifter som finns när det gäller klassiska byggnationer.
 5. Den såg ut som en gammal synagoga med stora pelarvalv och runda dörrar.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av pelarvalv

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet pelarvalv.


Bild på pelarvalv

pelarvalv

© Pixabay/ivoxis


Mer information om pelarvalv

Andra sätt att lära sig mer kring vad pelarvalv betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för pelarvalv samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av pelarvalv för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till pelarvalv, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om pelarvalv

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för pelarvalv i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är pelarvalv synonymt med både arkad och galleri, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.