Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till palladium

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till palladium fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder palladium

Sett till sina synonymer betyder palladium ungefär grundämne 46, men är även synonymt med exempelvis "Pd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till palladium. Vår databas innehåller även tre böjningar av palladium, två exempelmeningar på hur ordet palladium kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av palladium

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet palladium.


Exempelmeningar för palladium

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet palladium kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I en katalysator, som har till uppgift att rena avgaser från en bensindriven bil, finns ädelmetaller som platina, palladium och rodium.  
  2. Vattenabsorption i aluminium och palladium blir en oacceptabel källa till utgasning, och även absorption av hårda metaller som rostfritt stål eller titan måste beaktas.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av palladium

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet palladium.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "palladium" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet palladium förekommer det i genomsnitt ca. 9900 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om palladium

Andra sätt att lära sig mer kring vad palladium betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av palladium är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om palladium

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för palladium i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är palladium synonymt med både grundämne 46 och Pd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.