Synonymerna.se logotyp

Synonymer till paj

Synonymer till paj

om saker och ting
trasig, kaputt, sönder
typ av paj (bakverk)
äppelpaj, blåbärspaj

Engelsk översättning av paj

 • pie

Exempelmeningar för paj

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet paj kan användas.

 1. Varför inte servera en mumsig paj till middag?
 2. En paj som alltid uppskattas är den klassiska ost- och skinkpajen.
 3. Även om det är framförallt efterrätter som man brukar tänka på när man hör ordet paj är det även vanligt att äta paj till lunch eller middag.
 4. Nej, min dator är paj så jag kan inte spela idag.
 5. Jag är jätteledsen men den är paj..
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till paj

Ord som innehåller eller liknar paj: äppelpaj, blåbärspaj, ostpaj, paj med fyllning, paja, pajad, pajar, pajas, pajkastning, spela pajas

Sökvolym på internet för paj

Sökvolymen för paj är ca. 14800 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 14800 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om paj

Vi har totalt sex synonymer till paj, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för paj, det finns även fem exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda paj i en mening.

Data om ordet paj

 • Antal bokstäver: 3
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet paj i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är paj synonymt med både bakverk av mördeg och trasig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)