Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till otvetydigt

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till otvetydigt.


Vad betyder otvetydigt

Sett till sina synonymer betyder otvetydigt ungefär entydigt, men är även synonymt med exempelvis "tydligt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till otvetydigt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet otvetydigt kan användas i en mening.


Exempelmeningar för otvetydigt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet otvetydigt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Historiska dokument visar otvetydigt att det ännu ett par generationer senare fanns både cheyenner och kråkindianer i Black Hills.  
 2. Jag börjar dialogen här och nu och säger otvetydigt att frågan om internationell säkerhet inte är en leksak i amerikansk inrikespolitik.  
 3. Utifrån detta och ett antal faktorer som presenteras i artikeln utropar de ”klart och otvetydigt att planeten jorden står inför en klimatkris.”.  
 4. Oaktat vilket har Wales en otvetydigt keltisk kultur, som är en direkt fortsättning på den tidigare britanniska kulturen innan den anglosaxiska invasionen.  
 5. Svaret från regeringen i den isolerade kommunistiska diktaturen är ett otvetydigt avfärdande av den tanken, och kommer med en ytterligare varning till USA.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till otvetydigt

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar otvetydigt.


Mer information om otvetydigt

Andra sätt att lära sig mer kring vad otvetydigt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av otvetydigt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om otvetydigt

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för otvetydigt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är otvetydigt synonymt med både entydigt och tydligt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.