Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till östlig

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till östlig.


Vad betyder östlig

Sett till sina synonymer betyder östlig ungefär öster eller från öster, men är även synonymt med exempelvis "mot öster" och "östra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till östlig. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av östlig, tre exempelmeningar på hur ordet östlig kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av östlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet östlig.


Motsatsord till östlig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till östlig.

västlig


Exempelmeningar för östlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet östlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Inflytande från tibeto-burmanska språk på ljudsystemet i östlig bengali märks i frånvaron av nasala vokaler.  
  2. Robotorna har avfyrats i östlig riktning ut över havet och landat i japanskt vatten, utanför landets västra kust.  
  3. När grå och östlig talgoxe urskiljs som egna arter begränsas talgoxe till att omfatta 15 underarter i två grupper med följande utbredning:.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av östlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet östlig.


Närmeord till östlig

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar östlig.


Mer information om östlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad östlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av östlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om östlig

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för östlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är östlig synonymt med både öster och från öster, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är västlig en antonym till östlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.