Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ostadighet

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till ostadighet.


Vad betyder ostadighet

Sett till sina synonymer betyder ostadighet ungefär instabilitet eller föränderlighet, men är även synonymt med exempelvis "nyckfullhet" och "oberäknelighet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ostadighet. Vår databas innehåller även fyra motsatsord samt en exempelmeningar på hur ordet ostadighet kan användas i en mening.


Motsatsord till ostadighet

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till ostadighet.

vara i jämvikt, balansera, stå och väga, jämna ut sig


Exempelmeningar för ostadighet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ostadighet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Samtidigt skrev han satiriska dikter, bland vilka Tankar om flickors ostadighet (1758) gav upphov till ett litterärt verskrig med olika svaromål och repliker under två år.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till ostadighet

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ostadighet.


Mer information om ostadighet

Andra sätt att lära sig mer kring vad ostadighet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ostadighet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ostadighet

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ostadighet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ostadighet synonymt med både instabilitet och föränderlighet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är vara i jämvikt en antonym till ostadighet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.