Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ordinata

 

Synonymer till ordinata

Vad betyder ordinata?

Ordinata är latin för en punkts avstånd från den horisontella axeln i ett ortogonalt (rätvinkligt) koordinatsystem.

Texten uppdaterades senast 2016-11-30

Antonymer (motsatsord) till ordinata

Engelsk översättning av ordinata

  • ordinate

Närmeord till ordinata

Ord som innehåller eller liknar ordinata: extraordinär, fel i muskelkoordinationen, fjärdedel av koordinatsystem, insubordination, koordination, koordinator, ordinär, ordinär, ordinärast, ordinarie, ordination, subordination, Universal Time Co-ordinated, x-koordinat, y-koordinat

Mer information om ordinata

Vi har totalt en synonym till ordinata, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för ordinata, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet ordinata

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet ordinata i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är y-koordinat synonymt med ordinata, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är abskissa en antonym till ordinata.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)