Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till omaka

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till omaka.


Vad betyder omaka

Sett till sina synonymer betyder omaka ungefär udda eller avvikande, men är även synonymt med exempelvis "olika" och "som ej passar ihop". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till omaka. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet omaka kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för omaka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet omaka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Den första oken Beebo Brinker-serien, En omaka flicka, gavs våren 2015 för första gången ut på svenska på förlaget Lesbisk Pocket).  
  2. Det omaka paret det ena blått, det andra rosa gick på 57,4 miljoner dollar och blev därmed de dyraste örhängen som någonsin sålts på en auktion.  
  3. På grund av Monroes status som sexsymbol och att Miller sågs som intellektuell såg media de båda som omaka Variety skrev i en rubrik: "Ägghuvud gifter sig med timglas".  
  4. Den irländske dramatikern Francis Gentleman (1728-1784) talade om "en pueril intrig, en omaka blandning av störande händelser och en forcerad sammanblandning av olika stilar".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av omaka

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet omaka.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "omaka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet omaka förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till omaka

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar omaka.


Mer information om omaka

Andra sätt att lära sig mer kring vad omaka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av omaka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om omaka

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för omaka i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är omaka synonymt med både udda och avvikande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.