Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till oförsiktighet

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till oförsiktighet.


Vad betyder oförsiktighet

Sett till sina synonymer betyder oförsiktighet ungefär obetänksamhet, men är även synonymt med exempelvis "culpa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till oförsiktighet. Vår databas innehåller även tre böjningar av oförsiktighet samt flera engelska översättningar.


Böjningar av oförsiktighet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet oförsiktighet.


Engelsk översättning av oförsiktighet

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet oförsiktighet.


Mer information om oförsiktighet

Andra sätt att lära sig mer kring vad oförsiktighet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för oförsiktighet samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av oförsiktighet för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till oförsiktighet, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om oförsiktighet

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för oförsiktighet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 25
  • Ordets poäng i Betapet: 27
  • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oförsiktighet synonymt med både obetänksamhet och culpa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.