Synonymerna.se logotyp

Synonymer till obfuskera

Synonymer till obfuskera

Vad betyder obfuskera?

Ordet obfuskera är en försvenskad variant av det engelska ordet obfuscate. Ordet används huvudsakligen när man talar om programmeringskod, där obfuskerad programmeringskod har genomgått en process där koden har gjorts oförståelig i syfte att förvilla den som försöker läsa och tyda koden.

Texten uppdaterades senast 2016-08-26

Engelsk översättning av obfuskera

  • obfuscate
obfuskera

obfuskera
Bilden visar obfuskerad JavaScript-kod

Mer information om obfuskera

Vi har totalt tre synonymer till obfuskera, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för obfuskera, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet obfuskera

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet obfuskera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är obfuskera synonymt med både förvilla och förvirra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)