Synonymerna.se logotyp

Synonymer till obenägen

 

Synonymer till obenägen

Engelsk översättning av obenägen

  • unwilling

Mer information om obenägen

Vi har totalt två synonymer till obenägen, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för obenägen, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad obenägen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till obenägen. Exempelvis kan man söka efter andra ord för obenägen samt även hur man stavar till obenägen. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av obenägen eller en mer djupgående förklaring av obenägen egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till obenägen är att leta efter antonymer till obenägen, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om obenägen

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för obenägen i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Närmeord till obenägen

Ord som innehåller eller liknar obenägen: förändringsobenägen


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är obenägen synonymt med både ovillig och indisponerad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)