Synonymerna.se logotyp

Synonymer till oavsiktlig

 

Synonymer till oavsiktlig

Engelsk översättning av oavsiktlig

  • unintentional

Mer information om oavsiktlig

Vi har totalt en synonym till oavsiktlig, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för oavsiktlig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad oavsiktlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till oavsiktlig. Exempelvis kan man söka efter andra ord för oavsiktlig samt även hur man stavar till oavsiktlig. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av oavsiktlig eller en mer djupgående förklaring av oavsiktlig egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till oavsiktlig är att leta efter antonymer till oavsiktlig, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om oavsiktlig

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för oavsiktlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Närmeord till oavsiktlig

Ord som innehåller eller liknar oavsiktlig: oavsiktligt avlossat skott, oavsiktligt dödande


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oförvållad synonymt med oavsiktlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)