Synonymerna.se logotyp

Synonymer till ni

 

Synonymer till ni

Engelsk översättning av ni

  • (vid tilltal till en (okänd) person; formellt) you

Närmeord till ni

Ord som innehåller eller liknar ni: ac-förkylning, acidum nitricum, adenit, åderförkalkning, administration, administrativ, administrator, administratör, administrera, administrerar, administreras

Mer information om ni

Vi har totalt två synonymer till ni, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för ni, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet ni

  • Antal bokstäver: 2
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 1

Grundpoäng för ordet ni i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 2
  • Ordets poäng i Betapet: 3
  • Ordets poäng i WordFeud: 2

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ni synonymt med både du och er, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)