Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till motorstopp

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till motorstopp.


Vad betyder motorstopp

Sett till sina synonymer betyder motorstopp ungefär maskinhaveri, men är även synonymt med exempelvis "tjuvstopp". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till motorstopp. Vår databas innehåller även fem böjningar av motorstopp, fem exempelmeningar på hur ordet motorstopp kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av motorstopp

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet motorstopp.


Exempelmeningar för motorstopp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet motorstopp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Förhoppningen är att utredningen ska visa hur det kom sig att fartyget Viking Sky drabbades av motorstopp i lördags.  
 2. Enligt Suna fick båten motorstopp när den var på väg att korsa floden på ett strömt ställe, på väg mot en skola i byn Kabna.  
 3. SVT Nyheter Väst har tidigare avslöjat att bussen hade ett fel som bussbolaget Keolis visste kunde leda till plötsligt motorstopp.  
 4. Jag kan inte tänka mig något mekaniskt fel förutom ett plötsligt, oförklarligt motorstopp eller ett fullständigt elektriskt haveri.  
 5. Det var upp till 15 meter höga vågor när Viking Sky fick motorstopp på lördagen och hundratals passagerare evakuerades med helikopter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av motorstopp

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet motorstopp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "motorstopp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet motorstopp förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om motorstopp

Andra sätt att lära sig mer kring vad motorstopp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av motorstopp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om motorstopp

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för motorstopp i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är motorstopp synonymt med både maskinhaveri och tjuvstopp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.