Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till mönster

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till mönster.


Vad betyder mönster

Sett till sina synonymer betyder mönster ungefär best eller odjur, men är även synonymt med exempelvis "schablon". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till mönster. Vår databas innehåller även information kring ordets popularitet på internet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen " mönster" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen mönster förekommer det i genomsnitt ca. 33100 sökningar på frasen per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är monster


Närmeord till mönster

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar mönster.


Mer information om mönster

Andra sätt att lära sig mer kring vad mönster betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av mönster är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om mönster

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är mönster synonymt med både best och odjur, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.