Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till möda

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till möda.


Vad betyder möda

Sett till sina synonymer betyder möda ungefär besvär eller slit, men är även synonymt med exempelvis "ansträngning" och "svårighet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till möda. Vår databas innehåller även sju böjningar av möda, fem exempelmeningar på hur ordet möda kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av möda

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet möda.


Exempelmeningar för möda

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet möda kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Av den anledningen läggs mycket möda ner på att förstå fysiken hos dessa komponenter, än så länge med få avgörande resultat.  
 2. När valpen efter mycket möda hade förts in till strandkanten fick den snabbt vård och fördes svårt nedkyld till en veterinär.  
 3. Med stor möda lyckades flera sachsiska kavalleriregementen rädda sig, medan andra sachsiska förband drevs ned i moraset och omkom.  
 4. På grund av den nära kopplingen mellan välbehag och begär ägnade Epikuros stor möda i sin etik åt att analysera olika typer av begär.  
 5. Efter tio minuer i andra halvlek hade Difs Hampus Finndell ett friägel och avlossade ett tungt skott som Johan Dahlin med möda klarade av att rädda.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av möda

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet möda.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "möda" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet möda förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till möda

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar möda.


Mer information om möda

Andra sätt att lära sig mer kring vad möda betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av möda är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om möda

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för möda i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är möda synonymt med både besvär och slit, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.