Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till misogyni

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till misogyni fördelade på tre ordgrupper.

kvinnoförakt

starkt
kvinnohat

~
sexism


Vad betyder misogyni

Misogyni innebär hat eller starka fördomar mot kvinnor.


Sett till sina synonymer betyder misogyni ungefär kvinnoförakt eller kvinnohat, men är även synonymt med exempelvis "sexism". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till misogyni. Vår databas innehåller även tre böjningar av misogyni, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2016-12-07


Böjningar av misogyni

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet misogyni.


Engelsk översättning av misogyni

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet misogyni.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "misogyni" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet misogyni förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till misogyni

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar misogyni.


Mer information om misogyni

Andra sätt att lära sig mer kring vad misogyni betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för misogyni samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av misogyni för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till misogyni, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om misogyni

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för misogyni i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är misogyni synonymt med både kvinnoförakt och kvinnohat, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är misandri en antonym till misogyni.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.