Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till minst

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till minst.


Vad betyder minst

Sett till sina synonymer betyder minst ungefär åtminstone eller lägst, men är även synonymt med exempelvis "mer än" och "obetydligast". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till minst. Vår databas innehåller även åtta motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet minst kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till minst

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till minst.

störst, mest, flest, mesta, det mesta, flesta, de flesta, flertalet


Exempelmeningar för minst

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet minst kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Mannen ska ha följt efter åtminstone en person och enligt polisen var han beväpnad med minst en kniv.  
 2. Discgolf blir allt mer populärt i Gävleborg och inte minst ser man en ökning bland kvinnliga utövare.  
 3. Totalt har minst 92 dödats sedan oroligheterna bröt ut i april och nästan 900 har skadats, uppger AP.  
 4. Att han känner behov att gå ut och deklarera själv att han är ett geni är minst sagt anmärkningsvärt.  
 5. Facebook delar användardata med minst fyra kinesiska elektronikbolag, rapporterar amerikanska medier.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av minst

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet minst.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "minst" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet minst förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till minst

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar minst.


Mer information om minst

Andra sätt att lära sig mer kring vad minst betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av minst är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om minst

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för minst i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är minst synonymt med både åtminstone och lägst, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är störst en antonym till minst.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.