Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till minnen

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till minnen fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder minnen

Sett till sina synonymer betyder minnen ungefär minnesbilder eller minnessaker, men är även synonymt med exempelvis "souvenirer". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till minnen. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet minnen kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för minnen

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet minnen kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Men barnen och personalens förskola finns inte längre, många minnen brann till grunden med förskolan.  
 2. De sista scenerna visar hur hon raderar allting knutet till henne själv från alla andra människors minnen.  
 3. ”Landslaget har givit mig så många oförglömliga minnen och är så tacksam att jag fått vara en del utav det.  
 4. Många skapelser av barnen har förstörts, men brandmännen lyckades rädda ett av deras starkaste samlade minnen.  
 5. Innanför murarna sover, bor, äter och studerar några hundra unga män med mörka minnen och blod på sina händer.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "minnen" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet minnen förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till minnen

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar minnen. Här kommer de tio första.


Mer information om minnen

Andra sätt att lära sig mer kring vad minnen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av minnen är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om minnen

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för minnen i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är minnen synonymt med både minnesbilder och minnessaker, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.