Synonymerna.se logotyp

Synonymer till mental retardation

 

Synonymer till mental retardation

grov slang
efterblivenhet
medicinsk terminologi
psykisk utvecklingsstörning

Vad betyder mental retardation?

Mental retardation är en medicinsk term för att uttrycka en psykisk utvecklingsstörning som innefattar en sänkt intelligenskvot.

Texten uppdaterades senast 2018-08-01

Engelsk översättning av mental retardation

  • mental retardation, retardation, slowness, subnormality

Mer information om mental retardation

Vi har totalt två synonymer till mental retardation, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för mental retardation, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet mental retardation

  • Antal bokstäver: 17
  • Antal vokaler: 7
  • Antal konsonanter: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är mental retardation synonymt med både efterblivenhet och psykisk utvecklingsstörning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)