Synonymerna.se logotyp

Synonymer till medvetet

 

Synonymer till medvetet

Engelsk översättning av medvetet

  • deliberately

Sökvolym på internet för medvetet

Sökvolymen för medvetet är ca. 590 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 590 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om medvetet

Vi har totalt en synonym till medvetet, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för medvetet, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad medvetet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till medvetet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för medvetet samt även hur man stavar till medvetet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av medvetet eller en mer djupgående förklaring av medvetet egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till medvetet är att leta efter antonymer till medvetet, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om medvetet

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för medvetet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till medvetet

Ord som innehåller eller liknar medvetet: bli medveten, hälsomedveten, ihållande medvetslöshet, kundmedveten, målmedveten, målmedvetenhet, målmedvetet, målmedvetna, medveten, medveten närvaro, medvetet överdriva, medvetslös, medvetslöshet, modemedveten person, omedveten, omedveten impuls, undermedvetet påverkande, vara medveten om


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avsiktligt synonymt med medvetet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)