Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till medgav

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till medgav.


Vad betyder medgav

Sett till sina synonymer betyder medgav ungefär accepterade eller beviljade, men är även synonymt med exempelvis "erkände" och "gick med på". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till medgav. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet medgav kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Motsatsord till medgav

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till medgav.

förhindrade, förnekade


Exempelmeningar för medgav

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet medgav kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Dessa medgav större skottfält än bredsidekanonerna, men inte samma skydd och skottfält som kanontornen.  
 2. Hon medgav också att hon försökt påverka konservativa aktivister och republikaner för Rysslands räkning.  
 3. 2017 medgav nederländska staten att den delvis hade ett ansvar för händelserna, rapporterar De Telegraaf.  
 4. I hans svar medgav Ali Khamenei många av landets problem, men han sa också att problemen inte är lättlösta.  
 5. Han medgav att han var lite av en fotfetischist, men såg det inte som något annat än en liten egendomlighet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av medgav

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet medgav.


Närmeord till medgav

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar medgav.


Mer information om medgav

Andra sätt att lära sig mer kring vad medgav betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av medgav är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om medgav

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för medgav i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är medgav synonymt med både accepterade och beviljade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är förhindrade en antonym till medgav.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.