Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till medgav

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till medgav.


Vad betyder medgav

Sett till sina synonymer betyder medgav ungefär accepterade eller beviljade, men är även synonymt med exempelvis "erkände" och "gick med på". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till medgav. Vår databas innehåller även två motsatsord samt en engelsk översättning.


Motsatsord till medgav

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till medgav.

förhindrade, förnekade


Engelsk översättning av medgav

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet medgav.


Närmeord till medgav

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar medgav.


Mer information om medgav

Andra sätt att lära sig mer kring vad medgav betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för medgav samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av medgav för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till medgav, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om medgav

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för medgav i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är medgav synonymt med både accepterade och beviljade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är förhindrade en antonym till medgav.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.