Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till massmedia

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till massmedia.


Vad betyder massmedia

Sett till sin synonym betyder massmedia ungefär media, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till massmedia. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet massmedia kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för massmedia

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet massmedia kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hon försöker besöka vad hon kallar "glömda katastrofer", kriser som massmedia inte längre uppmärksammar.  
 2. Titanic var sedan ett populärt ämne och nämndes ofta i både massmedia och reklam redan före sin jungfruresa.  
 3. De synliga jordbävningarna hade ett uppehåll den 16 maj och landets massmedia tappade något av sitt intresse.  
 4. Det förekommer dagligen i massmedia och om man ska döma Assange måste man börja jaga många andra journalister.  
 5. Iransk statskontrollerad massmedia uppger på måndagen att iranska myndigheter har frihetsberövat en ”israelisk spion”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "massmedia" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet massmedia förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till massmedia

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar massmedia.


Mer information om massmedia

Andra sätt att lära sig mer kring vad massmedia betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av massmedia är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om massmedia

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för massmedia i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är media synonymt med massmedia, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.