Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till manshat

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till manshat fördelade på två ordgrupper.

misandri

~
hat mot män, mansförakt


Vad betyder manshat

Sett till sina synonymer betyder manshat ungefär misandri eller hat mot män, men är även synonymt med exempelvis "mansförakt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till manshat. Vår databas innehåller även tre böjningar av manshat, fem exempelmeningar på hur ordet manshat kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av manshat

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet manshat.


Exempelmeningar för manshat

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet manshat kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

 1. Emma Watsons tal om feminism har hyllats världen över och spridit sig som en löpeld, hon pratar även om att feminism ofta förknippas med manshat.
 2. Så fort en påtalar att män gör fel utpekas vi som manshatare, det är så oerhört trist att fokus flyttas genom sådana anklagelser.
 3. Boken vill bland annat visa manshaten i samhället, genom att belysa kvinnors överläge när det gäller barn, kvinnlig härskarteknik och kvinnorabatt på straff.
 4. Vad har egentligen #metoo med manshat och politik att göra? Absolut Ingenting.
 5. Vi fick möjlighet att intervjua Zara Larsson, som pratade om hur viktigt det är med feminism och varför manshat egentligen inte är skadligt.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av manshat

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet manshat.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "manshat" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet manshat förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om manshat

Andra sätt att lära sig mer kring vad manshat betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för manshat samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av manshat för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till manshat, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om manshat

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för manshat i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är manshat synonymt med både misandri och hat mot män, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är kvinnohat en antonym till manshat.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.