Synonymerna.se logotyp

Synonymer till manshat

Synonymer till manshat

Antonymer (motsatsord) till manshat

Engelsk översättning av manshat

 • man-hating

Exempelmeningar för manshat

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet manshat kan användas.

 1. Emma Watsons tal om feminism har hyllats världen över och spridit sig som en löpeld, hon pratar även om att feminism ofta förknippas med manshat.
 2. Så fort en påtalar att män gör fel utpekas vi som manshatare, det är så oerhört trist att fokus flyttas genom sådana anklagelser.
 3. Boken vill bland annat visa manshaten i samhället, genom att belysa kvinnors överläge när det gäller barn, kvinnlig härskarteknik och kvinnorabatt på straff.
 4. Vad har egentligen #metoo med manshat och politik att göra? Absolut Ingenting.
 5. Vi fick möjlighet att intervjua Zara Larsson, som pratade om hur viktigt det är med feminism och varför manshat egentligen inte är skadligt.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men även källor som till exempel dagstidningar och böcker har använts som inspiration.

Mer information om manshat

Vi har totalt 3 synonymer till manshat, samt 1 antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för manshat, samt finns det även 5 exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda manshat i en mening.

Data om ordet manshat

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet manshat i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är manshat synonymt med både misandri samt hat mot män, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är kvinnohat en antonym till manshat.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)