Synonymerna.se logotyp

Synonymer till manga

 

Synonymer till manga

Vad betyder manga?

Manga är det japanska ordet för att benämna tecknade serier. Utanför Japan används ordet exklusivt för att benämna japanska tecknade serier, men i Japan kan det även användas för att beteckna serier med ursprung utanför Japan. Se även filmversionen av manga, anime.

Texten uppdaterades senast 2018-03-30

Engelsk översättning av manga

  • manga

Exempelmeningar för manga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet manga kan användas.

  1. I vissa avseenden verkar manga fortfarande främst vara en angelägenhet för specialintresserade nördar.
  2. Det tog bara ett halvår för Rickard att läsa ut alla mangaböcker i bokserien.
  3. Den japanska manga- och animekulturen med robotar som vänner och hjältar, som samarbetar med människor har gjort robotar mycket populära.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till manga

Ord som innehåller eller liknar manga: ha många bollar i luften, ha många järn i elden, ha många saker att sköta, ha många strängar på sin lyra, inmänga, många, många aktiviteter samtidigt, många uppgifter samtidigt, mångahanda, mångalen, mangan, sammangående

Mer information om manga

Vi har totalt en synonym till manga, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för manga, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda manga i en mening.

Data om ordet manga

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet manga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är japansk tecknad serie synonymt med manga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)