Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lovord

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till lovord.


Vad betyder lovord

Att lovorda eller att ge någon (eller något) lovord innebär att berömma eller höja någon (eller något) till skyarna.


Sett till sina synonymer betyder lovord ungefär beröm eller berömma, men är även synonymt med exempelvis "eloge" och "höja till skyarna". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lovord. Vår databas innehåller även fem böjningar av lovord, fyra exempelmeningar på hur ordet lovord kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2016-08-16


Böjningar av lovord

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet lovord.


Exempelmeningar för lovord

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lovord kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. När jag hörde mamma lovorda Jakob blev jag oerhört avundsjuk, jag kunde inte förstå hur hon kunde lovorda honom istället för mig.
  2. Jag vill börja med att lovorda bägge ledamöterna för noggrannheten i det utförda arbetet.
  3. Programmet har väldigt många bra inslag, dessa bör vi lovorda i vår motivering.
  4. Så blev det ju inte nu, därför kan vi varken lovorda eller gratulera talmannen.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av lovord

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lovord.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lovord" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lovord förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lovord

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar lovord.


Mer information om lovord

Andra sätt att lära sig mer kring vad lovord betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för lovord samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av lovord för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till lovord, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om lovord

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för lovord i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lovord synonymt med både beröm och berömma, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.