Synonymerna.se logotyp

Synonymer till liljeväxt

 

Synonymer till liljeväxt

Vad betyder liljeväxt?

En liljeväxt är den generella benämningen för en art ur familjen liljeväxter, vilka är en familj bestående av ca. 750 arter enhjärtbladiga växter som är fleråriga och har lök.

Texten uppdaterades senast 2019-03-17

Engelsk översättning av liljeväxt

 • lily plant

Exempelmeningar för liljeväxt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet liljeväxt kan användas.

 1. Gardinen flängde till och for upp och snodde in sig i en liljeväxt som Rebecka hade planterat i mormors gamla kruka.
 2. En av de allra vackraste av liljeväxterna är den liljeväxt som också kallas krollilja.
 3. Min favorit när det kommer till växter måste nog vara liljeväxter, de är både tacksamma och vackra krukväxter enligt mig.
 4. Aloe vera är en fetbladig liljeväxt som delvis påminner om en kaktus, och vars saft är mycket bra för huden.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för liljeväxt

Sökvolymen för liljeväxt är ca. 1900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om liljeväxt

Vi har totalt två synonymer till liljeväxt, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för liljeväxt, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda liljeväxt i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad liljeväxt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till liljeväxt. Exempelvis kan man söka efter andra ord för liljeväxt samt även hur man stavar till liljeväxt. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av liljeväxt eller en mer djupgående förklaring av liljeväxt egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till liljeväxt är att leta efter antonymer till liljeväxt, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om liljeväxt

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för liljeväxt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 31
 • Ordets poäng i Betapet: 30
 • Ordets poäng i WordFeud: 29

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är liljeväxt synonymt med både morgonstjärna och liliaceae, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)