Synonymerna.se logotyp

Synonymer till LCHF

Synonymer till LCHF

Vad betyder LCHF?

LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, vilket är en kost med ett lågt intag av kolhydrater och ett högt intag av fett.

Texten uppdaterades senast 2018-04-02

Engelsk översättning av LCHF

 • Low-carbohydrate diet

Exempelmeningar för LCHF

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet LCHF kan användas.

 1. Många vittnar om upplevda hälsofördelar med LCHF, men många är också oroliga över de hälsokonsekvenser metoden kan ha på sikt.
 2. LCHF står för "Low Carb, High Fat", och är en diet som går ut på att en väldigt liten del av den energi man får i sig skall komma från kolhydrater.
 3. När man talar om lågkolhydratdiet menar man en kost där andelen kolhydrater i maten sänks till förmån av ökat intag av fett (LCHF) eller ökat intag av protein (Atkins).
 4. För den uppmärksamme står det klart att Ulrika lagar LCHF-lasagne, och byter därför ut pastan mot squash och aubergine.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för LCHF

Sökvolymen för LCHF är ca. 27100 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 27100 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är lchf

Mer information om LCHF

Vi har totalt två synonymer till LCHF, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för LCHF, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda LCHF i en mening.

Data om ordet LCHF

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 0
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet LCHF i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är LCHF synonymt med både Low Carb High Fat och lågkolhydratdiet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)