Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lägre

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till lägre fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder lägre

Sett till sina synonymer betyder lägre ungefär i liten skala eller nedre, men är även synonymt med exempelvis "underlydande" och "underordnad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lägre. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet lägre kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för lägre

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lägre kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det förklaras främst av att hyresgäster ofta har en lägre lön än de som äger sin bostad, skriver SCB.  
 2. För de som äter fisk dagligen i Japan är självmordsrisken lägre, enligt en studie som pågick i 17 år.  
 3. Och förutom den globala uppvärmningen hotar även vattennivåerna i Kaspiska havet som blir allt lägre.  
 4. Andra vakuummetrar kan mäta lägre tryck, men endast indirekt genom mätning av andra tryck-egenskaper.  
 5. Förseelsen kan sedan fastslås, ändras till ett lägre straff eller omrubriceras, men inte strykas helt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lägre

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lägre.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lägre" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lägre förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lägre

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar lägre.


Mer information om lägre

Andra sätt att lära sig mer kring vad lägre betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lägre är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lägre

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för lägre i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lägre synonymt med både i liten skala och nedre, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.