Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kvantitet

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till kvantitet.


Vad betyder kvantitet

Sett till sina synonymer betyder kvantitet ungefär mängd eller antal, men är även synonymt med exempelvis "omfång". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kvantitet. Vår databas innehåller även sju böjningar av kvantitet, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kvantitet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kvantitet.


Engelsk översättning av kvantitet

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kvantitet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kvantitet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kvantitet förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om kvantitet

Andra sätt att lära sig mer kring vad kvantitet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för kvantitet samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av kvantitet för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till kvantitet, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om kvantitet

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för kvantitet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kvantitet synonymt med både mängd och antal, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.