Synonymerna.se logotyp

Synonymer till kulturmjölk

 

Synonymer till kulturmjölk

Vad betyder kulturmjölk?

Kulturmjölk är en sorts mjölkprodukt som tillverkas genom att en syrakultur i homogeniserad och pastöriserad mjölk tillsätta, vilket gör mjölken trögflytande och ger den en syrligare smak, samt ger den längre hållbarhet.

Texten uppdaterades senast 2018-04-02

Engelsk översättning av kulturmjölk

 • cultured milk

Exempelmeningar för kulturmjölk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kulturmjölk kan användas.

 1. kulturmjölk har varit ett vanligt inslag på vår matsedel i tusentals år, då den färska mjölken har en begränsad hållbarhet.
 2. Det finns dock en skillnad mellan kulturmjölk och bortskämd mjölk, utöver att skämd mjölk ej bör drickas.
 3. kulturmjölken får sin fasta konsistens genom att proteinerna koagulerar i den sura miljön.
 4. Variationen bland mjölksyrabakterier som används vid tillverkning av kulturmjölk har på senare tid utökats, vilket innebär att det har blivit möjligt att leverera produkter med olika karaktär beroende på egenskapen hos baktierkulturen.
 5. Mjölk, ost, grädde, smör, margarin och kulturmjölk såsom filmjölk och yoghurt, vi tillverkar allt!
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för kulturmjölk

Sökvolymen för kulturmjölk är ca. 140 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 140 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om kulturmjölk

Vi har totalt tre synonymer till kulturmjölk, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för kulturmjölk, det finns även fem exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda kulturmjölk i en mening.

Data om ordet kulturmjölk

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för ordet kulturmjölk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 31
 • Ordets poäng i Betapet: 34
 • Ordets poäng i WordFeud: 34

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kulturmjölk synonymt med både surmjölk och fil, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)