Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kubb

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till kubb.


Vad betyder kubb

Sett till sina synonymer betyder kubb ungefär kloss eller hatt, men är även synonymt med exempelvis "block" och "byggkloss". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kubb. Vår databas innehåller även sju böjningar av kubb, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kubb

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kubb.


Engelsk översättning av kubb

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kubb.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kubb" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kubb förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kubb

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar kubb.


Mer information om kubb

Andra sätt att lära sig mer kring vad kubb betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kubb är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kubb

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för kubb i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kubb synonymt med både kloss och hatt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.