Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till krossa någons hjärta

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till krossa någons hjärta.

idiomatiskt uttryck
avsluta relation, göra någon djupt olycklig


Vad betyder krossa någons hjärta

Sett till sina synonymer betyder krossa någons hjärta ungefär avsluta relation, men är även synonymt med exempelvis "göra någon djupt olycklig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till krossa någons hjärta.


Mer information om krossa någons hjärta

Andra sätt att lära sig mer kring vad krossa någons hjärta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för krossa någons hjärta samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av krossa någons hjärta för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till krossa någons hjärta, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om krossa någons hjärta

  • Antal bokstäver: 18
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är krossa någons hjärta synonymt med både avsluta relation och göra någon djupt olycklig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.