Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kritiker

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till kritiker.


Vad betyder kritiker

Sett till sina synonymer betyder kritiker ungefär bedömare eller recensent, men är även synonymt med exempelvis "censor" och "förhandsgranskare". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kritiker. Vår databas innehåller även fem böjningar av kritiker, fem exempelmeningar på hur ordet kritiker kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kritiker

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kritiker.


Exempelmeningar för kritiker

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kritiker kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Men kritiker hävdar att omvärldens engagemang för det katastrofdrabbade Sierra Leone har varit svagt.  
 2. Enligt kritiker var hans tidiga verk konventionella och, enligt, Charles Johnson, "ytterst o-iriska".  
 3. Tidiga forskare och deras efterföljare menade att Södergran inte blev särskilt omskriven av kritiker.  
 4. Suu Kyis kritiker däremot menar att hon är för distanserad från verkligheten för att bry sig om andra.  
 5. I regel ville makthavarna bli av med en eller flera obekväma konkurrenter eller bestraffa en kritiker.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kritiker

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kritiker.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kritiker" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kritiker förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kritiker

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar kritiker.


Mer information om kritiker

Andra sätt att lära sig mer kring vad kritiker betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kritiker är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kritiker

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för kritiker i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kritiker synonymt med både bedömare och recensent, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.