Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kraftöverföring

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till kraftöverföring.


Vad betyder kraftöverföring

Sett till sin synonym betyder kraftöverföring ungefär transmission, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kraftöverföring. Vår databas innehåller även tre böjningar av kraftöverföring samt två exempelmeningar på hur ordet kraftöverföring kan användas i en mening.


Böjningar av kraftöverföring

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kraftöverföring.


Exempelmeningar för kraftöverföring

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kraftöverföring kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. År 1893 driftsattes världens första kommersiella, cirka 15 kilometer långa kraftöverföring enligt trefassystemet mellan Hällsjöns vattenfall och gruvsamhället Grängesberg i Bergslagen.  
  2. Experimenten i Colorado hade förberett Tesla inför hans nästa projekt nämligen att upprätta en station för trådlös kraftöverföring i Shoreham på Long Island, som senare skulle bli känt som Wardenclyffetornet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om kraftöverföring

Andra sätt att lära sig mer kring vad kraftöverföring betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kraftöverföring är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kraftöverföring

  • Antal bokstäver: 15
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 10

Grundpoäng för kraftöverföring i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 33
  • Ordets poäng i Betapet: 33
  • Ordets poäng i WordFeud: 30

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är transmission synonymt med kraftöverföring, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.