Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till koppla av

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till koppla av.


Vad betyder koppla av

Sett till sina synonymer betyder koppla av ungefär slappna av eller gå ned i varv, men är även synonymt med exempelvis "relaxa" och "softa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till koppla av. Vår databas innehåller även tre motsatsord, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till koppla av

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till koppla av.

stressa, jäkta, arbeta


Engelsk översättning av koppla av

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen koppla av.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "koppla av" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen koppla av förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till koppla av

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar koppla av.


Mer information om koppla av

Andra sätt att lära sig mer kring vad koppla av betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för koppla av samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av koppla av för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till koppla av, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om koppla av

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är koppla av synonymt med både slappna av och gå ned i varv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är stressa en antonym till koppla av.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.